erp Sami Kriikkula, 60 min, TamU-K,
2-4 Martti Pelttari, 61 min
2-5 Kemal Dedic, 85 min

Varoitukset:
5 min, Matti Nygren, Ikurin Vire
18 min, Mika Suonsyrjä, TamU-K
21 min, Nawar Karikuss, TamU-K
23 min, Youcef Chemlal, TamU-K
80 min, Mikko Pitkänen, Ikurin Vire
84 min, Teemu Virta, Ikurin Vire

Ulosajot:

TamU-K voitti Ikurin Vireen 2.5

TamU-K otti sarjakauden viimeisessä ottelussa voiton Ikurin Vireestä lukemin 2-5. Onnistujia löytyi laajalta rintamalta, sillä jokaisen Sinipaitojen maalin teki eri pelaaja. Sinipaidat olivat ottelussa niskan päällä ja suurempaankin maalimäärään oli hyvä mahdollisuus. Ilkka Innola ja Sami Kriikkula kuitenkin epäonnistuivat rangaistuspotkuissaan. Tämän voiton myötä TamU-K saavutti tavoitteen mukaisesti täydet pisteet syyskaudelta, mutta se ei riittänyt ohittamaan Pelikasseja sarjataulukossa. Sinipaitojen matka jatkuukin nousukarsintoihin, jotka alkavat jo seuraavana viikonloppuna.

Sinipaidat lähtivät hakemaan ottelusta hyvää kenraaliharjoitusta ensiviikonloppuna alkavia karsintoja ajatellen. Vastuksena Vire oli erittäin hyvä tähän tarkoitukseen, sillä joukkueiden väliset pelit ovat koko kauden olleet erittäin tiukkoja. TamU-K:n kokoonpano oli jälleen vahva, vaikka joukkueen kapteeni Tomi Lahtinen, Adnan Omerovic ja Joonas Niemelä olivat ulkona. Aloituskokoonpano oli seuraava: Innola; Lakra, Oksanen, Kriikkula, Adeeb; Suonsyrjä, Heittola; Chemlal, Harju, Karikuss; Friman.

Aikaisempiin Vire -otteluihin verrattuna lauantaina pelattiin hieman poikkeuksellinen ottelu heti alusta lähtien. TamU-K piti ottelun alussa enemmän palloa, pyöritti peliä ja loi pari tilannetta, kun taas Vire joutui lähinnä juoksemaan pallon perässä. TamU-K saikin heti alkuun luotua pari vaarallista tilannetta vasemmalta laidalta Ahmed Lakran toimesta, mutta todenteolla ottelu lähti käyntiin 9 minuutin kohdalla, kun Vireelle tuomittiin pilkku hieman heppoisin perustein. Vireeen hyökkääjä ajoi sisään rangaistusalueelle, mutta ei päässyt etenemään pallon kanssa. Kun vauhti oli pysähtynyt ja pallo karannut, päätti Vireen pelaaja vetää mahalleen maahan. Tästä tuomarina toiminut Dmitri Galeh vihelsi pilliin ja komensi pallon pilkulle. Innola ei mahtanut mitään Antti Räikkösen pilkulle, joka maalillaan sai hyvitystä kesäkuun keskinäisen ottelun missatulle rankkarille.

Sinipaidat kuitenkin pitivät leuan ylhäällä ja jatkoivat painostusta. Vasen laita oli jälleen käytössä, kun kaksi minuuttia Vireen maalia myöhemmin Lakra hankki TamU-K:lle kulman. Jose Chemlalin kova kulmapotku löysi takatolpalta Retu Harjun, joka lähinnä kantoi pallon jalkovälissään maaliin ja avasi samalla maalitilinsä Sinipaidoissa.

Reilu 5 minuuttia tasoitusmaalista oli jälleen pilkun paikka. Tuomari päätti tällä kertaa hyvitellä Vireelle antamaansa pilkkua ja tuomitsi TamU-K:lle rankkarin heppoisin perustein. Rangaistuspotkua antamaan mennyt Ilkka Innola kuitenkin laukoi rankkarin suoraan Vireen maalilla olleen Mikko Kanerviston käsiin ja tilanne säilyi 1-1:ssä. Peli säilyi samoissa lukemissa vaikka Henry Friman pelattiin yksin läpi Karikuss Nawarin toimesta. Frimanin vasemman jalan laukaus kuitenkin päätyi suoraan Kanerviston syliin.

Peli ehti 28. minuutille, kun Lakra oli jälleen hyökkäämässä vasemmalta kohti Vireen maalia. Mies ajoi keskelle noin 20 metrissä, kunnes Vireen puolustus pysäytti etenemisen tehokkaasti. TamU-K:lle tuomittiin vapaapotku boxin kulmalta noin 17 metristä. Chemlal asettui antamaan vapaapotkua ja sai toimitettua pallon pilkun tienoille, josta Karikuss jatkoi hienolla puskulla pallon takanurkkaan.

TamU-K johti peliä 1-2, mutta myös Vire sai ensimmäisen puoliajan loppuosalla hieman tilanteita TamU-K:n maalille. Hienoa yhteispeliä esittäneet Jussi Näppilä ja Antti Räikkönen pääsivät yrittämään maalia tyhjiin jopa kahdesti, mutta Sami Kriikkula hoiti hyvin Innolan virkaa maaliviivalla jälkimmäisen olleen jo poissa pelistä.

Tuomarin vihellysten ihmettely lisääntyi lähestyttäessä puoliaikaa. Pienistä kosketuksista viheltely ja viimeisimpänä ideana TamU-K:n 20 metristä tulleen vapaapotkun kääntö aikailun takia Vireelle ihmetyttivät niin katsomossa kuin myös vaihtopenkillä. Tästä huolimatta Sinipaidat jaksoivat painaa peliä eteenpäin. 1-3 johtomaali syntyikin, kun Kriikkula lähti katkaisemaan Vireen syöttöä puolustuslinjassa. Kovaa palloon tulleen Kriikkulan purkupallo löysi hyökkäyslinjassa Chemlalin puolustajien välistä ja Jose oli yksin läpi. Rauhallinen viimeistely oikeaan alanurkkaan johdatti TamU-K:n 1-3 johtoon. Ensimmäinen puoliaika vihellettiin päättyneeksi näissä lukemissa ja TamU-K:n laajemman pelaajaringin saattoi olettaa ratkaisevan pelin Sinipaitojen hyväksi.

Toiselle puoliajalle tuli kuitenkin tsemppaava Vire ja heti puoliajan toisella minuutilla pallo oli TamU-K:n maalissa. Kyseessä oli perinteinen Vireen hyökkäys, jossa keskikentältä annettiin pystysyöttö puolustuslinjan taakse. Tuohon palloon ehti ensimmäisenä Vireen Salminen, joka sai vastaansa juuri kentälle tulleen Antti Kääriäisen. Salminen pääsi taitavilla harhautuksillaan Kääriäisen ohi ja antoi hyvän syötön maalille juosseelle Räikköselle, joka siirsi pallon maalin kattoon ja kavensi lukeman 2-3:een.

Peli rauhottui hieman ja muuttui reiluksi kymmeneksi minuutiksi tasaiseksi väännöksi, kunnes TamU-K alkoi jälleen painaa päälle ja sai luotua reilusti tilanteita. Varsinkin Martti Pelttarin sisääntulo toi hyvää juoksuvoimaa hyökkäykseen ja yhteistyö samaan aikaan sisään tulleen Mohammed El Harrakin kanssa toimi. Kaksikko sai luotua vasemmalta laidalta tilanteita ja 60 minuutin kohdalla Pelttari saatiin pelattua rangaistusalueen sisään pallon kanssa. Laukaus oli juuri lähtemässä, kun Vireen puolustaja kampitti Pelttarin ja tällä kertaa tuomarin tuomio pilkusta oli aivan oikea. Pilkkua asettui ampumaan jo kerran tällä kaudella onnistunut Kriikkula, mutta maalille vaihdettu Matti Lähteenmäki torjui erittäin komeasti oikeaan alanurkkaan lähteneen laukauksen kulmaksi. Tilanne ei kuitenkaan ollut ohi, vaan pilkkua seuranneesta kulmatilanteesta Pelttari pääsi rokottamaan Virettä. Pallo jäi pomppimaan kulmasta rangaistusalueen sisään ja Pelttari ehti ensimmäisenä irtopalloon laukoen sen kovaa maalin vasempaan nurkkaan.

Tämän 2-4 maalin jälkeen ottelun pystyi sanoa ratkenneen ja pelissä alkoi näkyä lopulta se, että ottelun lopputuloksella ei ollut kummallekaan joukkueelle mitään merkitystä. Ehkä enemmän ottelutempon tippumisesta vastasi Vire, jolla ei ollut kuin kolme vaihtomiestä. TamU-K rokottikin vielä Virettä kertaalleen kun El Harrak eteni päätyrajaa pitkin ja laittoi syötön toiseen aaltoon. Kemal Dedic tykitti pallon verkkoon lähietäisyydeltä. Ottelu päättyi 2-5 lukemiin ja näin ollen TamU-K selvitti syyskauden ilman pistemenetyksiä ja päästäen vain 4 maalia omiin.

Pettinen jakoi kiitosta niin vastustajalle, kuin omillekin: ”Ensinnäkin kiitos Vireelle hyvästä ottelusta. Hienoa urheiluhenkeä joukkueelta, kun pelataan tosissaan loppuun asti. Päinvastaisia esimerkkejä on nähty ihan tarpeeksi. Kaikkea hyvää heille ensi kauteen, nyt tästä lohkosta jäi yksi kova joukkue rannalle.”

”Meiltä ottelu oli varsin hyvä kenraali, vaikka hieman aluksi näkyikin, että kyseessä on merkityksetön peli. Joukkueessa oli taas laajalla rintamalla onnistujia, ja hieman vähemmällä peliajalla olleet kaverit nostivat taas osakkeitaan kautta linjan.”

Kahden seuraavan viikon tavoite on selvä: ”Nyt meillä on edessä karsinnat, joihin pitää löytyä sama draivi kuin tähän asti on ollut. Pelaamme jälleen selkä seinää vasten ja uskon, että se sopii tälle joukkueelle. Positiivisin mielin tässä lähdetään karsintoja kohti, lunastamaan sitä mistä koko kausi on haaveiltu.”

Voitto Vireestä merkitsi myös sitä, että lopullinen ero Ikurin Vireeseen kasvoi 8 pisteeseen ja samalla, kun Pelikassit pelasivat 1-1 tasan TaPa/2:a vastaan, oli ero heihin vain 3 pistettä. Tiukka sarja antaa kuitenkin TamU-K:lle hyvät lähtökohdat karsintoihin ja sinne Sinipaidat lähtevät parhailla pisteillä lohkokakkosista. Näin ollen TamU-K on kaikissa karsintaotteluissa kotijoukkueena.