Sinipaidoille voitto kärkikamppailusta 2-0 (0-0)

TamU-K – ViiPV 2-0 (0-0)
59 min 1-0 Juha Kumara
64 min 2-0 Vesa Suonsyrjä

Varoitukset:
59 min Juha Kumara, TamU-K
64 min Vesa Suonsyrjä, TamU-K
77 min Jesse Järvi, ViiPV

Ulosajot:

Yleisöä:
153

Kuvat:
Mikko Jokela

TamU-K ja Viialan Peli-Veikot esittivät Kaukajärven tämän kesän yleisöennätyksen edessä hienon kamppailun Vitosen 1. lohkon herruudesta. Tasaisen ensimmäisen puoliajan jälkeen ote lipsui Sinipaidoille ja lopulta Tampereen Ylpeys klaarasi pisteet itselleen Juha Kumaran ja Vesa Suonsyrjän maaleilla. TamU-K:lle voitto kärkikamppailusta merkitsi sitä, että Sinipaidat pääsevät juhannustauolle viiden pisteen etumatkalla ViiPV:hen nähden ja vielä yhden ottelun vähemmän pelanneena.

Juha Kumara pelasi jälleen loisto-ottelun

Ottelu alkoi kärkikamppailuille tyypillisellä varoivaisella pelillä, sillä kumpikaan joukkueista ei halunnut joutua tappiolle heti pelin alkuminuuttien aikana. Viialalaisten kova prässi tuntui kuitenkin purevan tunnetusti hitaasti lämpiäviin Sinipaitoihin, ja ensimmäinen kova tilanne tulikin Sinipaitojen maalille. Viialalaisten hyökkääjä pääsi laukomaan kovaa rangaistusalueen reunalta, mutta Ilkka Innola sai hienosti kätensä väliin ja peli jatkui 0-0:ssa.

Jacin Dakkaki murtautuu maalille

Viiala jatkoi prässiä ja oli hieman aktiivisempi koko ensimmäisen puoliskon. Kotijoukkue TamU-K sai tilanteita lähinnä vapaapotkuista, jotka pyrittiin antamaan pitkinä kohti kärjessä tornina ollutta Jan Irjalaa. Vierailijoiden puolustus ja loppukädessä maalivahti Jukka Saari kuitenkin klaarasivat boksiin tulleet keskityspallot joten kumpikaan joukkueista ei päässyt tekemään avausmaalia.

Ilkka Innola torjuu ViiPV vapaapotkun
Ilkka Innola torjuu ViiPV:n vapaapotkun

Vielä puoliajan loppupuolella vierasjoukkueella oli kaksikin tilaisuutta siirtyä johtoon. Noin neljänkymmenen peliminuutin kohdalla Viialalle tuomittiin vapaapotku 25 metristä. Vapaapotku annettiin kierteisenä kohti oikeaa ylänurkkaa, mutta Sinipaitojen valkopaitainen kapteeni Ilkka Innola oli kuitenkin jälleen mies paikallaan liimaten laukauksen helpon oloisesti näppeihinsa. Kun sama mies esti pari minuuttia myöhemmin viialalaisten parhaan maalintekopaikan, jossa vierasjoukkuen hyökkääjä pääsi yksin Innolaa vastaan pallon kanssa, mentiin puoliajalle tasatilanteessa ja ottelu oli vielä täysin auki.

Moni ottelua seuraamaan saapunut ei mahtunut Kaukajärven katsomoihin

Toiselle puoliajalle tuli kentälle aivan toisenlainen TamU-K. Pirteällä jalalla lomalta palannut Mika Kytöviita vaihdettiin Jan Irjalan tilalle piikkiin, ja mies oli elementissään Viialan puolustuksen kiusana. Ensimmäisessä Sinipaitojen hyvässä maalintekotilanteessa sonni-Kytöviita ei kuitenkaan ollut mukana, vaan laitapakin roolissa ollut Mika Suonsyrjä nosti pallon Jesse Kupiaiselle Viialan puolustuslinjan taakse, josta nuorempi Kupiaisista pääsi antamaan hyvän keskityksen maalia kohti juosseelle Jacin Dakkakille. Dakkakin pusku oli hyvin ajoitettu ja suunnattu, mutta Futsal-liigassakin maalia vartioiva Jukka Saari heittäytyi hienosti pallon eteen ja torjui Dakkakin yrityksen aivan oikeasta alanurkasta.

Ilkka Innola ja Kaukajärven otteluiden ennätysyleisö

Seuraavaksi olikin sitten itse Kytöviidan vuoro päästä maalintekopaikkaan, kun mies haastoi Petri Vadénin pystysyötön jälkeen vierailijoiden oikeaa laitapuolustajaa. Kytöviita pääsi ohi puolustajasta, mutta päätyviivan tuntumasta lähtenyt kova laukaus kimposi etutolpasta takaisin kentälle ja näin Saaren vartioima maali varjeltui takaiskuilta.

Petri Vadén antaa kulmapotkun

Ei kuitenkaan kestänyt kauaa, kun reilu 150 päinen yleistö pääsi juhlimaan ottelun avausosumaa. Kytöviita oli jälleen roolissa, kun tuttu sivurajalinko lensi miehen käsistä kohti Viialan maalia. Tällä kertaa ensimmäisenä päänsä väliin sai Peli-Veikkojen puolustus pilkun tienoilla, mutta boksin takaosiin tipahtaneeseen kakkospalloon ehtikin Juha Kumara ensimmäisenä ja laukoi hienosti pallon ruuhkan takaa maalin takanurkkaan. Riehakkaat tuuletuksen kannattajien sekaan ilman paitaa poiki miehelle maalimerkinnän lisäksi varoituksen, mutta tärkeintä oli kuitenkin se että TamU-K johti ottelua 1-0.

Juha Kumara on ampunut pallon maaliin...
Juha Kumara on ampunut pallon maaliin…

...ja juoksee kentän halki juhlimaan kannattajien keskelle<
…ja juoksee kentän halki juhlimaan kannattajien keskelle

Yleisössä odotettiin jännittyneenä Viialan vastausta TamU-K:n johtomaaliin, mutta viisi minuuttia edellisestä Vesa Suonsyrjä päästi jännityksen laukeamaan. Liimalettiselle Suonsyrjälle pelattiin pallo noin kahteenkymmeneen metriin, josta laukaus ensin viipyi, mutta: ”Koko ottelun oli hirveä lataus ja kun sain paikan laitoin koko voimalla pallon liikkeelle. Pallo otti hiukan kierrettä puolustajan kengän kärjestä ja oli sanoinkuvaamattoman helpottunut fiilis kun pallo painui kauniisti maalin ylänurkkaan.” Tuuletuksissa nähtii deja vu tässä vaiheessa, kun maalintekijä syöksyi jälleen kerran ilman paitaa kannattajien sekaan ja tuomari joutui jälleen kerran tylysti laputtamaan juuri maalin tehneen pelaajan.

Paidaton Vesa Suonsyrjä juhlii omaa maaliaan kannattajien kannattamana

Viiala haki vielä kavennusta kiivaasti, mutta Sinipaidoilla oli loppujen lopuksi yllättävänkin helppo työ hoitaa Innolalle jälleen kerran nollapeli Vitosen sarjaottelussa. Toisen puoliajan saldoksi TamU-K:n maalivahdille laskettiin ainoastaan yksi ainut torjunta. Sinipaidatkaan eivät ottelun viimeisen 25 minuutin aikana saaneet Kytöviidan pienestä kulmasta tullutta kaukolaukausta parempaa maalintekopaikkaa, joten pisteet jäivät Tampereelle lukemin 2-0.

Itsekin kentällä viihtynyt päävalmentaja Mika Suonsyrjä arvosti vastustajan korkealle: ”Hatut päästä Viialan suuntaan. Reilu ja hyvä joukkue, joka antoi meille kauden kovimman vastuksen toistaiseksi.”

Kentälläkin esiintynyt päävalmentaja Mika Suonsyrjä otti henkisen niskalenkin vastustajista

”Jalat olivat hieman jääneet Vesilahdelle ja kaverin kova prässi piti meidät kurissa pelin alussa. Kapteeni Innolan johdolla kuitenkin kestimme kaverin painostusjaksot, ja toinen puoliaika olikin jo selvästi meidän.”

”Ne hetket, kun Juha ja Vesa painuivat ilman paitaa kannattajien keskelle juhlimaan kuvastavat tämän hetken fiilistä seurassa. Tästä on hyvä jatkaa ansaitulle viikon treenitauolle.”

Ottelu on päättynyt!

Viimeisen kymmenen päivän aikana pelatuista neljästä ottelusta saldona on neljä voittoa. TamU-K:n kausi jatkuu seuraavaksi hieman rauhallisemmissa merkeissä, sillä seuraava sarjaottelu pelataan vasta 28.6. TamU-K:n vieraaksi Kaukajärvelle saapuu tuolloin HST (Hervanta Sporting Team). Tätä ennen kuitenkin selviää esimerkiksi se, ketä vastaan TamU-K pelaa Suomen Regions’ Cupin 5. kierroksen ottelun. Arvonta suoritetaan tiistaina 18.6. ja sen tulos uutisoidaan Sinipaitojen uutisvirrassa heti kun se on tiedossa.

Tervetuloa jälleen juhannuksen jälkeen seuraamaan Sinipaitojen otteita Vitosessa kohti Nelosta!