Kakkosjoukkueen kova taistelu päättyi maalittomaan tasapeliin

TAS – TamU-K 2 0–0 (0–0)

TamU-K 2 kohtasi Ahvenisjärven postimerkin kokoisella ykköskentällä yhden ennakkoon sarjan kovimmista joukkueista TAS:n eli Tampere Afrikan Societyn. Kovan taistelun ja fyysisen väännön jälkeen tunteikas, mutta vähiin maalitilanteisiin jäänyt ottelu päättyi pelitapahtumiin nähden oikeutetusti 0–0.

Tällä kertaa vierasjoukkueena esiintyneet Sinipaidat pelasivat järjestelmällisemmin, kun taas TAS pyrki pelaamaan suoraviivaisesti palloa isoille kärjilleen. Molemmissa päissä kenttää puolustukset pitivät hyökkääjät kerta toisensa jälkeen poissa maalitilanteista, ja varsinkin Sinipaitojen puolustus olikin täyttä timanttia. Maalilla pelanneen Kalle Heltosen ja edustuksessa lainalla pitkään olleen Osku Aireston sekä kautensa avanneen Jyri Heleniuksen osuus tässä oli merkittävä, muita väheksymättä.

Avausjakson parhaat ja ainoat paikat tulivat Sinipaidoille. Ensin yhdestä harvoista ylivoimahyökkäyksistä pallo kimposi TAS-topparin jalan kautta kuudentoista alueen rajoille, josta Vesa Suonsyrjä pääsi kokeilemaan. Kova laukaus olisi ollut maalissa, jos ylärimaa olisi nostettu arviolta kolme metriä. Suonsyrjä pääsi myöhemmin lähimmäksi maalia koko ottelussa. Hän pelasi hienon seinäsyötön Jasmin Mlivicin kanssa ja pääsi laukomaan arviolta 12 metristä. Suonsyrjän kierteinen laukaus kaarsi kuitenkin väärään suuntaan ja TAS pelastui muutaman pallonmitan marginaalilla. ”TAS puolusti todella tiiviisti ja tilaa oli todella vähän. Tuo jälkimmäinen tilanne oli oikeastaan ainoa kunnollinen maalipaikka ja hatuttaakin isolla veellä, etten saanut palloa tolpan juureen”, kommentoi ottelua Vesa Suonsyrjä.

Kertaalleen avausjaksolla pallo saatiin TAS:n maaliinkin, mutta erotuomari vihelsi tilanteen paitsioksi. Vierasjoukkue oli luonnollisesti asiasta eriävää mieltä. Ottelussa oli pieniä koiruuksia ja taklaukset menivät ajoittain rumiksi. Erotuomari Juha Kivistö ilmoittikin puoliajalla, että linja tiukkenee.

Toisella puoliajalla jatkettiin samoissa merkeissä. Maalipaikat olivat todella vähissä ja peli oli fyysistä vääntöä. Erotuomari Kivistö jakoikin toisen puoliajan aikana molemmille joukkueille kaksi keltaista korttia. Sinipaidat olivat saada hyvän hyökkäyksen Tommi Riihimäen riistettyä pallon TAS:n pelaajalta. Neljällä kahta vastaan hyökkäys kuitenkin puhallettiin poikki TAS-pelaajan jäädessä pitelemään kasvojaan.

TAS sai oikeastaan koko ottelun ainoan paikkansa vapaapotkun jälkitilanteesta, kun pallo jäi elämään rangaistusalueen sisälle. Uhkaava tilanne kuivui kuitenkin onnettomaan viimeistelyyn, ja pallo lensi metrikaupalla ohi maalin. TAS:n pelaaminen perustui pitkälti pitkiin palloihin ja kovaan fyysiseen peliin, mikä tarkoittaa sitä, että pikkuvammoja tuli lähes kaikille kentällä käyneille sinipaidoille. Kun vielä mainitaan entisen TamU-K-pelaajan Ahmed Lakran omalta kenttäalueelta päätyrajasta ylitse suuntautunut saksipotku on ottelun merkittävimmät tapahtumat huomioitu.

”Pieni kenttä, kaksi hyvin puolustanutta joukkuetta ja epätyypillinen kutosen tulos. Tasapeli on varmastikin oikeudenmukainen pelitapahtumiin nähden, mutta pieniä asioita parantamalla tästäkin olisi ollut voitto otettavissa”, totesi Sinipaitojen peluutuksesta jälleen vastannut Mikko Jokela. ”Joukkueen todellinen asenne tuli hyvin esiin tiukemmassa väännössä ja peli oli hyvä puolustuksellisesti koko joukkueelta kärjestä maalivahtiin saakka. Myöskin erittäin hyvät ‘kakkosdebyytit’ Oskulta (airesto) ja Kallelta (Heltonen)”, päättää Jokela analyysina.

Lopputulos 0–0 antaa molemmille joukkueille hyvät asetelmat jatkoa ajatellen, ja sarjan ratkaisut nähtäneenkin vasta sarjan jälkimmäisellä kierroksella. Seuraavan kerran TamU-K 2 pelaa keskiviikkona 3.6. Kaukajärven kotikentällään, jonne vieraaksi saapuu FC Melodyn kakkosjoukkue.

TAS:
#1 Fuamba Elvis
#2 Kemba Edvaldo
#3 Tcheuffa Serge
#4 Cossa Lazaro
#5 Lakra Ahmed
#6 Gustav Ernie
#7 Kinabo Chrispin
#8 Severino Emanuel
#9 Massaquoi Abraham
#10 Biney Jr Kwesi
#11 Matovu George
#12 Saikou Susso
#13 Igbinedion Frank
#14 Morgadinho Nuno
#15 Ndoye Aziz
#16 Elaissaoui Nour-Dine
#17 Umoru Godfrey
#18 Koka Ibrahim
#20 Ohaechesi Fortune
#21 Mutyaba Colline
#xx Ali Jamal
#xx Touray Babou

TamU-K 2:
#1 Hakalahti Matias
#1 Heltonen Kalle
#2 Wilen Heikki
#3 Malinen Mikko
#5 Leppänen Lauri
#7 Hälvä Vesa
#8 Ihalainen Jukka
#9 Mlivic Jasmin
#10 Lepola Tero
#11 Suonsyrjä Vesa
#14 Wennström Jukka
#15 Luoto Pepe
#16 Hämäläinen Rasmus
#17 Valkama Joni
#18 Airesto Osku
#21 Helenius Jyri
#23 Riihimäki Tommi
#25 Vuorinen Eetu
#27 Koskela Artturi
#28 Humppi Mikko
#32 Juutilainen Tuukka