Talvisarja auki voitolla 1-0 (1-0)

TamU-K – Ilves/2 1-0 (1-0)
22 min 1-0 Petri Vadén

Nelosen talvisarja saatiin vihdoin käyntiin Itsenäisyyspäivän jälkimainingeissa, kun TamU-K ja Ilves/2 kohtasivat lauaiaamun kamppailussa. Rajua nuorennusleikkausta kakkosjoukkueeseensa hakeva Ilves tuli otteluun nuorella joukkueella, kun taas Sinipaidat pelasivat ensimmäisen pelinsä isolla kentällä tänätalvena.

Ottelun tahtipuikkoa heilutti Ilves/2, mutta tilanteiden luonti oli enimmäkseen vaikeaa, ja harvat tilanteet tyrittiin huonoihin laukauksiin. Sinipaidat iskivät vastaan, mutta myöskään Sinipaitojen maalitilanteiden määrä jäi ottelussa hyvin pieneksi. Vähämaalisen ottelun ratkaisun iski Petri Vadén, kun ottelua oli pelattu reilu 20 minuuttia. Testimiehenä ollut kärkimies Eero Sointu jatkoi Antti Eijamon lähettämän keskityspallon kuudentoista alueella ja Ilveksen topparin purku päällä epäonnistui täysin. Pallo tipahti taaksepäin suoraan Petri Vadénin jalkaan, joka oli maalin edessä vapaana, ja pääsi siirtämään pallon ohi Ilves-maalivahdin suoraan ilmasta.

Peli oli enemmän päätöntä menoa, kuin ajatusta ja hienoja suorituksia. Tilanteita alkoi syntyä vasta ottelun loppuhetkillä, kun ensin Ilveksen hyökkääjä pelattiin yksin läpi. TamU-K:n maalissa Kalle Heltonen torjui kuitenkin tilanteen tyylikkäästi. Pian kulman jälkitilanteesta Ilves oli jälleen maalinteossa, mutta tällä kertaa Eijamo oli hienosti torjumassa laukausta maaliviivalta. Ottelun viimeisillä hetkillä Sinipaidoilla oli vielä mahdollisuus niitata lukemat 2-0:aan, mutta maalivahti otti torjunnan käsiinsä.

Ottelussa oli mukana lopulta kolme uutta testipelaajaa; kärkimies Eero Sointu, toppari Jouko Turunen, sekä hyökkäävä keskikenttä Juho Lehtovaara. Tämän lisäksi Jan Irjala oli uudelleensijoitettuna kenttäryhmityksessä toppariksi.

Päävalmentaja Mika Suonsyrjä oli suhteellisen tyytyväinen näkemäänsä ajankohtaan nähden: ”Ryhmämme kutistui eri syistä ohueksi, joka näkyi lopussa katkeamisena ja kentällä lievänä epätasapainona.”

”Ajankohtaan nähden suoritimme kuitenkin ryhdikkäästi. Vuoden takaiseen nähden olemme reilusti edellä.”

”Jan Irjala uudella paikallaan topparina ja kaikki koemiehet suorittivat erityisen positiivisesti.”

Sarja jatkuu Sinipaitojen osalta vasta reilun kuukauden päästä, kun viime kauden Vitosen finaalissa kohdanneet FC Melody ja TamU-K kohtaavat toisensa. Tervetuloa paikanpäälle.

TamU-K
Kalle Heltonen
Vesa Suonsyrjä
Jan Irjala
Jouko Turunen
Antti Eijamo
Lauri Heittola
Joonas Kupiainen
Juho Lehtovaara
Jacin Dakkaki
Petri Vadén
Eero Sointu
Mohammed El-Harrak
Jyri Helenius
Mika Suonsyrjä