Suomen Cup jatkuu lauantain alkuillan NePa-kohtaamisella

TamU-K pelaa lauantaina Suomen Cupin kolmannen kierroksen ottelun Nekalan Pallon vieraana. Ottelu alkaa Pirkkahallin C-hallissa klo 18.15, ja siihen on vapaa pääsy molempien seurojen jäsenkorteilla. TamU-K:n osalta myös viime vuoden kortti kelpaa. Myös alle 16-vuotiaat pääsevät otteluun maksutta, mutta muilta peritään 5 euron pääsymaksu, josta saadut tuotot jaetaan tasan seurojen kesken. ”Erittäin tärkeä peli meille. Harjoituspelit Tampereella ovat kiven alla ja Cup rytmittää harjoituskautta hienosti. Olisi mahtavaa edetä ensi kertaa seurahistoriassa pelaamaan liiton sarjojen joukkueita vastaan”, toteaa TamU-K:n päävalmentaja Mika Suonsyrjä.

Odotukset ottelua kohtaan ovat Sinipaitojen leirissä korkealla, sillä joukkue on esiintynyt Suomen Cupissa paria viime vuotta paremmin. Kahdella ensimmäisellä kierroksella kaatuivat Pallo-Iirojen A-juniorijoukkue 1–0 (0–0) sekä PP-70:stä 4–1 (2–0). NePa puolestaan pääsi arvonnassa suoraan Suomen Cupin toiselle kierrokselle, jossa se voitti Sinipaidoille viime syksyn nousukarsintapelistä tutun FC Rauman. Pirkkahallissa pelattu ottelu meni rangaistuspotkukilpailuun varsinaisen peliajan päätyttyä 1–1 (0–1). Rankkarit nekalalaiset hoitelivat maalein 4–2.

NePan ja TamU-K:n kohtaamiset ovat olleet tasaisia ja vähämaalisia. Viime kauden sarjaotteluissa Sinipaidat olivat niukasti niskan päällä, sillä toukokuinen kotiottelu päättyi 1–0 (0–0) -voittoon ja heinäkuun lopun vierasottelu päättyi tasan 1–1 (1–1). Kun mukaan otetaan tänä ja viime talvena pelatut harjoitusottelut, kasvaa Sinipaitojen voittosaldo kahdella, ja neljän ottelun yhteenlaskettu maaliero lukemiin 5–1. Lauantain cup-ottelusta voidaankin jälleen odottaa vähämaalista taisteluottelua.

NePa on pelannut viime aikoina ahkerasti harjoitusotteluita, sillä viime lauantaina se voitti Pirkkahallissa TKT:n A-juniorit maalein 2–0, ja viikkoa aiemmin se osallistui Parolan Visan järjestämään turnaukseen Hämeenlinnassa. Turnauksessa NePa pelasi kolme 2×25 minuutin ottelua, joissa Järvenpään Palloseuran kakkosjoukkueen kanssa tuloksena oli 0–0 -tasapeli, Vitoseen ensi kaudeksi pudonnut FJK kaatui 2–1 ja ParVin kanssa peli päättyi tasan 2–2. Raporttien perusteella NePa oli molempina viikonloppuina liikkeellä pienellä ja normaalin kokoonpanon ulkopuolisilla pelaajilla täydennetyllä pelaajaringillä, joten varsinaisina tasonmittauksina näitä otteluita ei voi pitää.

Sinipaidat puolestaan eivät ole pelanneet otteluita cupin edellisen kierroksen ottelun jälkeen. Neljä edellistä ottelua ovat päättyneet voittoihin, mutta ainoastaan Suomen Cupin ensimmäisellä kierroksella vastassa olleet Pallo-Iirojen A-juniorit olivat joukkueena sillä tasolla, jota NePalta voidaan lauantaina odottaa. Neljässä voitto-ottelussa on mukana myös 2–0-voitto NePasta tammikuun alussa, mutta tässä ottelussa NePa ei ollut liikkeellä likikään parhaalla kokoonpanollaan.

Sinipaitojen pelaajatilanteesta tiedetään vain, että vammoista kärsinyt Antti Eijamo ja viimeksi juuri NePaa vastaa tammikuussa pelannut Tuomas Savinainen ovat varmuudella poissa. Päävalmentaja Suonsyrjä kommentoikin joukkueen tilannetta vain kokonaisuuden tasolla: ”Joukkueen pelaaminen on ollut hyvällä tasolla ajankohtaan nähden. Pyrimme jatkamaan nousevalla käyrällä ja kehittymään kaiken aikaa.”

Ottelun peliaika on normaali 2×45 minuuttia ja tasatilanteessa pelataan 2×15 minuutin jatkoaika ennen mahdollista rangaistuspotkujen ampumista. Vaihtoja on molemmilla joukkueilla käytössä kolme.

Suomen Cup on parasta paikan päällä, ja kun ottelu pelataan erinomaiseen aikaan lauantain alkuillasta, odotetaan paikalle mukavaa yleisömäärää viime kesäisten Pyynikin kohtaamisten tapaan. Etäkannattajille on jälleen tarjolla Twitter-seuranta.