Sarjakauden avauksessa tarjolla revanssi Pelikassien vieraana

Sinipaitojen toinen kausi Nelosessa alkaa pitkän odotuksen jälkeen huomenna lauantaina, kun joukkue matkaa Soppeenharjun tekonurmelle Pelikassien vieraaksi. Seuralle paikka on tuttu Kutosen kaudelta, mutta joukkueessa ei ole mukana yhtään pelaajaa Pelikasseja vastaan kaudella 2012 pelanneesta joukkueesta. Nykyinen päävalmentaja Mika Suonsyrjä toki kuului tuolloin joukkueen vahvuuteen, mutta hänkään ei ollut sairastumisen takia mukana kevätkaudella Soppeenharjulla pelatussa ottelussa.

Pelikasseissa sen sijaan on nähty yllättävän vähän muutoksia menneen kolmen vuoden aikana. Merkille pantavaa on, että puolustuslinjassa on tulevalla kaudella sama nelikko, joka salli Kutosen kaudella vastustajan tehdä vain kuusitoista maalia yhtä monessa ottelussa. Vastaavasti suurinta maalintekovastuuta kantaa joukkueessa yhä edelleen Tommi Merto, jonka tavaramerkki on ollut terävät pystyjuoksut, joista Merto on useimmiten nostanut pallon maalivahdin yli verkkoon. Tuleva kausi näyttää, onko kaikki yhtä helppoa myös Nelosessa – viime kaudella Merto teki Vitosessa 20 maalia. Merton ja puolustuslinjan lisäksi joukkueessa on edelleen mukana lukuisia muitakin jo Kutosen kaudella mukana ollutta pelaajaa. Näistä Vesa-Matti Takkinen ja Miko Feodoroff pyörittänevät Pelikassien keskikentän peliä myös lauantaina.

Vaikka kauden 2012 tapahtumat ovat kaukana takana, on joukkueiden keskinäinen historia monella varmasti kirkkaana mielessä ottelun alla. Kevään ottelussa Pelikassit aiheutti TamU-K:lle sen ensimmäisen tappion virallisissa otteluissa maalein 2–0 (1–0), ja kun takana oli muutoin vasta yksi voitto ja yksi tasapeli, monella ehti jo herätä epäilyt joukkueen iskukyvystä. Lopulta joukkue eteni tämän ottelun jälkeen lähes voitosta voittoon, ja elokuinen kotiottelu Pelikasseja vastaan onkin yksi seurahistorian ikimuistoisimpia. Joukkueen henkiselle kantille ja lopulta toteutuneelle nousutavoitteelle oli äärimmäisen tärkeää, että Pelikassit onnistuttiin voittamaan erinomaisen peliesityksen jälkeen. Ottelu päättyikin puhtaaseen 2–0 (0–0) -voittoon Youcef Chemlalin ja Adnan Omerovicin tehtyä maalit mieheen.

TamU-K:n valmistautumista Nelosen kauteen on leimannut lukuisat pienet vammat ja muut poissaolot otteluista. Viimeisessä harjoitusottelussa TPV:n kakkosjoukkuetta vastaan peliaikaa jouduttiin antamaan myös joukkueen ulkopuolisille täytemiehille, ja Suomen Regions’ Cupin ottelussa Härmää vastaan vaihtopenkillä oli peliaikaa saaneen Markku Rantasen lisäksi vain polvivammastaan toipumassa oleva Antti Eijamo sekä maalivahti Roope Hakulinen. Päävalmentaja Mika Suonsyrjällä on kuitenkin hyviä uutsisia: pelaajatilanne on paranemaan päin. ”Useampi pelaaja palaa sopivasti käyttöön sarjan alkaessa. Ainakaan pelaajatilanteesta ei lauantaina jää mikään kiinni”, päävalmentaja toteaa.

Kotijoukkueesta päävalmentajalla on selvä käsitys: ”Pelikassit on työteliäs joukkue ja heillä on vaarallinen kärkimies”, Suonsyrjä toteaa viitaten salibandyliigassa talvisin pelaavaan Tommi Mertoon. ”Mitään emme saa ilmaiseksi. Tulossa on upea tapahtuma ja haemme tietysti kolmea pistettä, mutta ymmärrämme, että helppoa pelistä ei missään nimessä tule.”

Soppeenharjun kentälle odotetaan suurta yleisömäärää, sillä kyseessä on Pelikassien ensimmäinen ottelu Nelosessa, ja tietenkin suuren tamperelaisseuran vierailu kiinnostaa naapurikaupungissa. Kutosen kaudella vastaava ottelu oli Pelikassien seurahistorian ensimmäinen jalkapallo-ottelu, jota todisti yli satapäinen yleisö. Lauantaina yleisömäärä saattaa hyvinkin tuplaantua. TamU-K tarjoaa tuttuun tapaan Twitter-seurannan niille jotka eivät ehdi paikan päälle. Ottelu alkaa Soppeenharjun tekonurmellla lauantaina klo 18.00.

Vauhtia otteluun voi hakea jo tänään perjantaina TamU-K Support Nightista. Klubilla järjestettävällä tukikeikalla esiintyvät Wasted, The Heartburns ja Tryer. Liput punkin täyteiseen iltaan maksavat ovelta ovelta 12 € ja ennakkoon Tiketistä 10 €. TUK ry:n jäsenkortilla lipuista saa sekä ovella että ennakkoon euron alennuksen. Tiketistä ostettaessa lipun hintaan lisätään 1,50 € Tiketin kuluja. Narikkamaksu kuuluu lipun hintaan.