Juhannustauko päättyy sunnuntaina Pyynikillä Patoon

Sinipaidat palaavat juhannustauolta tulevana sunnuntaina Pyynikillä, jonne saadaan heti kärkeen kova testi, kun vieraaksi saapuu Tervakosken Pato. Paperitehtaan kupeesta saapuvat vierailijat ovat yhdeksän pelikierroksen jälkeen sarjassa kolmantena vain kaksi pistettä TamU-K:n perässä. Kyseessä onkin todellinen kuuden pisteen ottelu ajatellen kamppailua mahdollisesti Kolmosen karsintapaikan tuovasta Tampereen piirin Nelosen kakkospaikasta. Toisaalta vain ottelun voittaja voi ajatella vielä ajavansa sarjaa johtavaa Parolan Visaa tosissaan takaa kesän ja syksyn aikana.

Viime kaudella vastaava kamppailu pelattiin Pyynikillä heinäkuun alussa, ja silloin vierailijat voittivat ottelun maalein 3–4 (1–3). ”Viime kaudesta jäi hampaankoloon pelillisesti kun Pato katkaisi lentomme kriittisessä paikassa”, päävalmentaja Mika Suonsyrjä muisteleekin. TamU-K sai silloiseen otteluun unelma-alun, kun Andrea Milanti teki maalin jo ennen kuin kaksi minuuttia oli kellossa täynnä. Muutoin ensimmäinen puoliaika oli Sinipaidoilta heikkoa peliä, ja kun Ville Vanhatalo teki maalin aivan toisen puoliajan alussa, olivat lukemat murheellisesti jo 1–4. TamU-K nousi vielä taisteluun ottelu voitosta sen viimeisellä puolituntisella, mutta Mika Kytöviidan ja Jonne Keräsen maalit eivät riittäneet.

Tällä kaudella Pato on tehnyt jopa 27 maalia eli keskimäärin kolme per ottelu. Useimmin verkkoa on heiluttanut Jan-Erik Isosomppi, jolla on tehtynä jo kuusi maalia. Jouni Aaltosella ja Juuso Huhtapellolla on puolestaan tehtynä neljä maalia mieheen. Kolmikosta vain Aaltonen löytyy viime kauden maalintekijätilastoista, joten Padon voidaan päätellä uusiutuneen tälle kaudelle. Tästä kertovat myös tulokset, sillä viime kaudella Pato ei suinkaan kuulunut sarjan kärkipäähän, vaan vältti putoamisen Vitoseen niukalla viiden pisteen marginaalilla. Isosomppi tuli Patoon täksi kaudeksi Hämeenlinnan Härmästä, jossa pelasi viedä kaudella 2013 Kakkosen pelejä. Myös kokenut Huhtapelto tuli Patoon Kolmosessa nykyisin pelaavasta Härmästä, mutta hänellä on allaan pelejä aina Ykköstä myöden FC Hämeenlinnan riveissä kausilla 2009-10. ”Tervakoskelta saapuu kokenut, hyvätasoinen ja mukava vastustaja”, päävalmentaja Suonsyrjä toteaakin.

Sinipaidoilla on peliin haussa samanlainen päättäväisyys ja tahto, joka siivitti joukkueen puhtaaseen 0–3 (0–1) -voittoon joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Tervakoskella. Tuolloin pelattiin Nelosen viimeistä sarjakierrosta, ja taistelu sarjan kakkossijasta ja paikasta nousukarsintoihin oli yhä meneillään Nekalan Pallon kanssa. Huikeassa syysvireessä olleen Mika Kytöviidan paukutettua kolme maalia ei samaan aikaan pelatun NePa-ottelun tulosta tarvinnut lopulta jännittää. Tämän kauden Nelosessa ollaan toki vielä kaukana loppuratkaisuista, mutta asemat syksyksi asetellaan kesän peleissä, joista tärkeimpiä ovat luonnollisesti kärkijoukkueiden kohtaamiset.

Sinipaidoissa on tällä kaudella pelannut yhdeksässä Nelosen ottelussa yhteensä 28 pelaajaa, joista jopa 25 on ollut vähintään kerran avauskokoonpanossa. Myös sunnuntain ottelussa suuri mielenkiinto kohdistuu siihen, ketkä loukkaantuneista pelaajista mahdollisesti palaavat kokoonpanoon. ”Tarkkailemme pitkin viikkoa, joko harjoituksiin palanneista pelaajista on pelaamaan. Ainakin Andrea Milanti, Lauri Savolainen, Jacin Dakkaki ja Ville Toiva ovat lähellä pelikuntoa. Aki Alanteen ja Veli-Pekka Franssilan paluu vahvistaa meitä myös tuntuvasti”, päävalmentaja Suonsyrjä toteaa pelaajatilanteesta.

Päävalmentaja Suonsyrjää itseään ei kuitenkaan sunnuntaina TamU-K:n vaihtopenkillä nähdä, sillä PP-70-ottelun peruina oleva ja osin väärinkäsityksestäkin seurannut yhden ottelun toimitsijakielto tulee kärsittäväksi Pato-ottelussa. ”Käymme viikon mittaan pelisuunnitelman tarkasti läpi apuvalmentajien kanssa. Molemmilla on varmasti jo oikea tuntuma joukkueeseen, joten toimitsijakiellollani ei ole vaikutusta joukkueeseen”, Suonsyrjä toteaa luottavaisena. Vaihtopenkin sijaan Suonsyrjä viettää ottelun selostuskopissa, ja kommentoi ottelutapahtumia vakiokaksikon Manu Haapalainen ja Antti Pettinen kanssa. Suora ottelulähetys on tuttuun tapaan tarjolla osoitteessa tamu-k.com/live.

Ottelu pelataan Pyynikin urheilukentällä tulevana sunnuntaina 28.6. klo 15.00 alkaen. Paikan päälle tulevaa yleisöä hemmotellaan jälleen ravintola 4 Vuodenajan maukkailla raakamakkarahodareilla. Tervetuloa herkuttelemaan ja nauttimaan Tampereen parhaasta jalkapallotunnelmasta!