Seura

Mikä on TamU-K / Tampere Unitedin kannattajat ry?

Tampere Unitedin kannattajat (TUK) ry perustettiin alun perin tukemaan silloin pääsarjassa pelannutta Tampere Unitedia. Tavoitteena oli tukea Tampere Unitedia taloudellisesti ostamalla sen osakkeita, sekä samalla hankkia vaikutusvaltaa seuran asioihin, ja näin antaa Tampere Unitedin kannattajille voimakas ääni heidän seuraansa koskevissa asioissa. Tarkoituksena oli edustaa kannattajia niin seuran sisällä, kuin ulkopuolellakin, ja vahvistaa seuran ja sen kannattajien välistä suhdetta.

Kun Tampere United suljettiin kilpailutoiminnasta kauden 2011 kynnyksellä, Tampere Unitedin kannattajat ry otti tehtäväkseen ylläpitää Tampere Unitedin perinteitä jalkapallokentillä. Kaudella 2011 pelattiin harrastesarjan pelejä, ja kaudella 2012 seuran edustusjoukkue TamU-K pelasi Tampereen piirin alimmalla sarjatasolla Kutosessa. Kahden peräkkäisen sarjanousun myötä TamU-K pelasi Nelosessa kaudella 2014, jolloin sarjanousu tyrehtyi nousukarsintaottelussa kärsittyyn tappioon rangaistuspotkukilpailuissa. Näin ollen nousu kohti ylimpiä sarjoja jatkuu kaudella 2015 Nelosessa.

TUK ry:n jäseneksi voi liittyä kuka tahansa Tampere Unitedia kannattava henkilö. Seuran omistavat sen jäsenet, ja jokaisella jäsenellä on yksi ääni.

Mitä TUK ry tekee auttaakseen Tampere Unitedia?

Kannatusyhdistyksen alkuperäinen pyrkimys toimia linkkinä Tampere Unitedin ja sen kannattajien välillä on jäänyt taka-alalle ja tilalle on tullut toimiminen jalkapalloseurana. TUK ry tukee Tampere Unitedia toiminnallisesti harjoittamalla jalkapallotoimintaa alasarjoissa pyrkien kipuamaan vuosi vuodelta ylemmille sarjatasoille. Näin TUK ry ylläpitää Tampere Unitedin henkeä sen kannattajien keskuudessa. Alasarjajalkapallon lisäksi TUK ry on aloittanut junioritoiminnan, ja kaudella 2014 eri piirinsarjoissa sekä kaupunginosasarjoissa pelaa jo lukuisia sinipaitaisia juniorijoukkueita.

TUK ry pyrkii olemaan Tampere Unitedin kannattajien yhteinen projekti ja seura, jota Tampere United -henkiset jalkapallon seuraajat Tampereella ja muualla voivat seurata ja tukea. Lisäksi pyrimme tuomaan Tampere Unitedia lähemmäksi paikallista yhteisöä ja lisäämään TamU-henkistä ilmapiiriä ympärillämme, niin että seuramme juurtuisi vielä voimakkaammin, ja meillä olisi tulevaisuudessakin seura jota kannattaa.

Minkälainen on suhteemme Tampere United ry:hyn?

Tampere United ry on suhtautunut TUK ry:n toimintaan erittäin positiivisesti. Pyrimme säännölliseen dialogiin Tampere United ry:n kanssa, jotta voimme tehdä yhdessä töitä Tampere Unitedin tulevaisuuden eteen.

Mitkä ovat TUK ry:n pitkän aikavälin tavoitteet?

TUK ry pyrkii palauttamaan Tampere Unitedin sen aikaisempaan maineeseen ja loistoon, sekä ylläpitää seuran toimintaa. Alkujaan tavoitteena oli palauttaa kannatusyhdistys ja seura omien ydintoimintojensa pariin: TUK ry kannattajien yhdistykseksi ja Tampere United ry jalkapalloa harjoittavaksi urheiluseuraksi. Tämä ei kuitenkaan ole toteutunut, ja tällä hetkellä ei näytä todennäköiseltä että se toteutuisi myöhemminkään.

Tavoitteena on kuitenkin nimen Tampere United palauttaminen jalkapallokentille. Toistaiseksi seuran edustusjoukkue pelaa nimellä TamU-K, koska nimellä Tampere United pelaaminen ei ole ollut mahdollista. Nimi Tampere United pyritään ottamaan käyttöön heti kun se on mahdollista, mutta tämä ei ole yksistään TUK ry:n päätettävissä. Paluu seuran alkuperäiseen nimeen ei toisi muutoksia niihin toimintatapoihin, joita Tampere Unitedin kannattajat ry on omaksunut kannattajien perustamana jalkapalloseurana kaudesta 2011 alkaen.